Družinski adventni koledar aktivnosti

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Bliža se čas adventa, polnega otroškega pričakovanja in priprav na božično-novoletne praznike. Veseli december do božiča preživimo aktivno in zabavno tudi v družinskem krogu in za svoje najmlajše pripravimo adventni koledar aktivnosti, v katere so vpeti vsi družinski člani.

Potrebščine:

  • 3 bele A4 liste
  • škarje
  • 24 magnetkov
  • samolepilne črne nalepke
  • kredni flomastri
  • sladkarije (24 kosov)
  • mošnjiček ali magnetna posodica
  • plastifikator in folije (po želji)

Čas za izvedbo:

  • 60 minut

Navodila za izdelavo adventnega koledarja aktivnosti:

#1 Izdelava adventnega koledarja

Adventni koledar izdelamo iz samolepilnega črnega papirja ali nalepke. V spletnih trgovinah se kupijo že izrezane kvadratne nalepke, lahko pa kupimo polo papirja, ki ga sami izrežemo v poljubni velikosti. Za adventni koledar potrebujemo 24 kvadratkov ali pravokotnikov in en daljši pravokotnik za napis “Adventni koledar (letnica)”. Samolepilne nalepke prilepimo na hladilnik v štiri vrste po šest. Na vsak kvadratek napišemo s krednim flomastrom številko dneva od 1. decembra do božiča, torej skupaj 24 številk.

Izdelava adventnega koledarja

Pozabiti ne smemo na sladkarije, ki si jih zaslužijo otroci, ko uspešno opravijo posamezno aktivnost. V mošnjiček ali škatlico z magnetom vstavimo 24 čokoladic ali bonbončkov, za vsako opravljeno aktivnost enega. Mošnjiček ali škatlico pritrdimo na hladilnik poleg adventnega koledarja.
Adventni mošnjiček s sladkarijami

#2 Izdelava ploščic z aktivnostmi

Skupaj z otroki poiščemo 24 aktivnosti, v katere bodo vpeti vsi družinski člani. Ne pozabimo niti na dojenčke. Za posamezno aktivnost poiščemo na spletu ustrezno sličico, ki to aktivnost jasno ponazarja. Sličice natisnemo na bel list papirja. V kolikor nimamo tiskalnika, lahko sličice narišemo sami. Kvadratke s sličicami izrežemo s škarjami. Če imamo pri roki plastifikator, kvadratke plastificiramo, da dobimo bolj trdne ploščice, ki se ne dajo zmečkati. Kvadratke  s sličicami posamezno položimo med foliji za plastificiranje in po zlepljenju ponovno izrežemo kvadratke, le da tokrat nekoliko večje, da je med folijo in papirjem dovolj velik rob, drugače se plasti razprejo.

Ploščice z aktivnostmi

#3 Polnjenje adventnega koledarja z aktivnostmi

Ploščice z aktivnostmi pritrdimo z magnetki pod adventni koledar na hladilniku. S prvim decembrom začnemo izvajati skupaj z otroki posamezne aktivnosti. Izbiro aktivnosti na posamezen dan prepustimo otrokom, seveda pa ne pozabimo na usklajevanje z drugimi vsakodnevni aktivnostmi. Po uspešno opravljeni aktivnosti prestavimo ploščico na adventni koledar in zakrijemo polje, ki predstavlja posamezen dan do božiča ter se posladkamo s sladkarijo iz mošnjička. Vesele dneve do božiča, polne radosti in veselja!

Adventni koledar aktivnosti