Hitro pripravljeni slani prigrizki iz listnatega testa

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Skupaj z otrokom hitro in enostavno pripravite slane prigrizke iz listnatega testa primerne za malico na krajšem izletu v naravo, za druženje s prijatelji na igrišču ali grickanje ob gledanju najboljšega animiranega filma. Hitro pripravljeni in hitro pospravljeni.

Slani prigrizki iz listnatega testa


Sestavine:

  • 500 g listnatega testa
  • sončnična semena
  • mleto laneno seme
  • 2-3 rezine sira
  • 8 rezin slanine
  • sol
  • moka
  • origano
  • 1 jajce

Delo malega pomočnika:

  • pomokanje delovne površine
  • razvaljanje testa
  • rezanje testa na trakove
  • prenašanje trakov na peko papir
  • nanašanje stepenega jajca na testo s čopičem
  • nanašanje semen, sira in slanine na trakove

Čas izvedbe:

  • 60 minut

Postopek priprave:

Najprej odmrznemo listnato testo in ga na rahlo pomokani površini enakomerno razvaljamo v večji kvadrat ali pravokotnik (lahko kupimo tudi že razvaljano listnato testo). Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo z nožem za pico ali nazobčenim rezilom za testo narežemo na 2-3 cm široke trakove. Trakove prenesemo na papir za peko tako, da se med seboj ne stikajo.

Potrebne sestavine in priprava trakov iz listnatega testa

Nato v posodici stepemo z vilicami jajce. Stepeno jajce s čopičem tanko nanesemo na trakove listnatega testa.

Namažemo s stepeno jajčko

Na tako pripravljene trakove poljubno nanašamo različna semena ali jih pokrijemo z rezinami slanine in sira. Trakove s semeni rahlo posolimo in potrosimo z origanom. Tiste s sirom in slanino ne solimo, saj sta že sir in slanina dovolj slana.

Nanesemo semena, sir in slanino

Pečico segrejemo na 200 °C in trakove pečemo približno 15 minut do zlatorumene barve. Pečene pustimo, da se ohladijo in jih pospravimo v vrečo ali nepredušno zaprto posodo, kjer lahko počakajo dan ali dva. Želiva vam prijetno hrustljanje slanih prigrizkov na izletu, igrišču, v dnevni sobi ali na domačem vrtu.