Osvežilni poletni muffini z gozdnimi borovnicami

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Popestrimo poletne sprehode skozi gozd z nabiranjem borovnic, iz katerih lahko pripravimo osvežilne poletne muffine z gozdnimi borovnicami. Nabrane borovnice kljub svoji drobcenosti v sebi skrivajo ogromno zdravilnih snovi, ki nam dajejo nove moči.

Muffini z gozdnimi borovnicami


Sestavine:

  • 280 g bele moke (100 g lahko nadomestimo s pirino moko)
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 1 vanilin sladkor
  • ščepec soli
  • 100 sladkorja
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 6 žlic sončničnega olja
  • limonina lupinica

Delo malega pomočnika:

  • zlaganje papirnatih modelčkov v vdolbine pekača
  • sejanje moke
  • dodajanje suhih in mokrih sestavin v posodo
  • pranje in prebiranje borovnic
  • mešanje sestavin v posodi
  • nadevanje vdolbin pekača z maso za muffine

Čas izvedbe:

  • 30 minut

Postopek priprave:

Medtem ko pečico ogrejemo na 200 °C, v vdolbinice pekača namestimo papirnate modelčke in pripravimo maso za muffine z gozdnimi borovnicami.

Sestavine za muffine z gozdnimi borovnicami

V večji posodi zmešamo suhe sestavine. Najprej presejemo moko, dodamo pecilni prašek, vanilin sladkor, sol, limonino lupinico in bel sladkor. Na koncu primešamo še oprane in prebrane gozdne borovnice.

Presejemo moko

V drugi posodi razžvrkljamo jajci, dodamo mleko in olje. Mokre sestavine dobro premešamo in zlijemo v posodo s suhimi sestavinami. Vse skupaj na hitro in ne preveč intenzivno premešamo s kuhalnico ali žlico. S preveč intenzivnim mešanje postanejo muffini trdi.

Zmešamo mokre in suhe sestavine

Tako pripravljeno testo z žlico nadevamo v vdolbine pekača. Pečemo približno 20 minut, da muffini lepo narastejo in dobijo zlato-rumeno barvo. Ko so muffini pečeni, jih pustimo v pekaču še 5 minut, da se nekoliko ohladijo.

Nadevamo vdolbine z maso za muffine z gozdnimi borovnicami

Ponudimo jih lahko tople ali počakamo, da se ohladijo (tako jim lažje odstranimo papirnate modelčke). Dobro teknejo tudi za zajtrk dan kasneje. Dober tek!

Postrežemo muffine z gozdnimi borovnicami