Najboljši sestavljalec hamburgerjev to poletje

Delite vsebino:

1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdice (Brez ocene)
Sezona žara nas je že dohitela in z njo vikendi na prostem. Aktivirajmo svoje otroke in skupaj pripravimo najboljše hamburgerje v mestu ali na vasi.

sestavljalec hamburgerjev


Sestavine:

  • bombetke s sezamom
  • burger s slanino (Kodila)
  • paradižnik
  • zelena solata
  • gorčica
  • ketchup
  • rdeča čebula
  • mehki sir Camembert
  • olivno olje
  • sladkor
  • bel balzamičen kis
  • začimbe (origano, rožmarin, timijan)

Delo malega pomočnika:

  • lupljenje čebule
  • priprava omake
  • pranje zelenjave pod tekočo vodo
  • sestavljanje hamburgerjev

Čas izvedbe:

  • 30 minut

Postopek priprave:

Najprej olupimo čebulo in jo narežemo na kockice. Na olivnem olju jo počasi prepražimo, da se zmehča. Dodamo 1 žličko sladkorja in 1 žlico belega balzamičnega kisa. Da dobimo karamelizirano čebulo, nekoliko povišamo temperaturo/ogenj in mešamo dve minuti, da se sladkor raztali in porjavi.

priprava čebule

Sledi priprava omake iz 2 žlic gorčice in 2 žlic ketchupa. Omaki lahko dodamo še malo začimb po želji (origano, timijan, rožmarin).

priprava omake

Nato si pripravimo zelenjavo, in sicer liste zelene solate in paradižnik, ki jih operemo pod tekočo vodo. Paradižnik narežemo na kolobarje. Ponev za pripravo burgerjev rahlo namastimo z oljem in jo segrejemo. Že pripravljene burgerje pečemo približno 5 minut na vsaki strani. Naša družina največkrat poseže po burgerjih blagovne znamke Kodila (klasični goveji, pikant, s sirom, s slanino).

priprava mesa in zelenjave

Na koncu sledi še najbolj zanimivo delo za otroke, to je sestavljanje hamburgerja. Bombetko s sezamom najprej prerežemo na dve polovici. Spodnji del namažemo s pripravljeno omako, nanjo položimo list solate, na solato pečen burger, nato sledi mehki sir in rezina paradižnika, ki jo po vrhu potrosimo s karamelizirano čebulo. Sestavine pokrijemo z zgornjim delom bombetke.

sestavljanje hamburgerja

Zraven postrežemo skledo solate. Dober tek!